hugyoskurva

 2010.02.20. 18:00

legelőször is a legeslegnagyobb hírrel kezdeném: megjött az erasmus-pénz 60%-a, így mostmár 900 euróval több vagyonból garázdálkodhatunk! ezaz, jeah.

ez azért is jó, mert az árak egyszerűen döbbenetesek: 7200 forint a háromhónapos bérlet (az átváltás kurva egyszerű, csak egy nullát kell tenni, minden ár végére) a világ legjobb söre, a barna kozel 11(!) korona+üveg a hipermarketben, meg hát ezek kívül még minden. nem csoda, hogy megérkezésünk óta tartjuk a min 3sör/este arányt, amit nem áll szándékunkban feladni. egyre szaporodnak a folyosóra-kiülős-beszélgetős-sörözős estek, ez kurva jó lenne, ha továbbra is így maradna.

most jöttünk vissza terezienből, ez egy csöpp városka prágától nem messze, arról híres, hogy kb a 18. században (gondolom mária terézia ideje alatt) húzták fel a semmiből, mert védeni kellett valamilyen határt, ezért az egész városka egy szimmetrikus erőd, mintha vonalzóval mérték volna ki az utcákat, és csak korabeli házak találhatók ott most is. nagyon tetszetős kis hely, egészen addig, amíg meg nem tudod, hogy a második világháborúban az egész erődöt gettónak használták, oda zsúfoltak össze több ezer zsidót, és éveken keresztül ott tartották őket, így most az egész város egy holocaust emlékhely. olvastam, hogy a mostani postahivatal volt az SS-tisztek központi bázisa. nagyon fura lehet egy ilyen helyen élni, ahol kb minden tégla ezekre a borzalmakra emlékeztet.

zsoltnak meg nekem viszont nagyon fura élményem volt ezen a helyen, ugyanis mindenki a saját nyelvén kapott hivatalos prospektust, amiben ismertették a város történetét. mindenki nagyon belemélyedt a brosúrába, ami a zsidók elhurcolását taglalta, zsolt meg én viszont nem bírtuk nevetés nélkül, ugyanis a magyar változatot minden jel szerint a google translater segítségével készítették, ami ezáltal nagyon viccesre sikeredett, hadd idézzek csak egy bekezdést:

"Nacista okupásió idejím 1940 júniusán a prágai gesztapó policajt börtönt-fogházat alapitottak itt. amely perszekució szimbóluma volt csehország részein. Terezín városit a fasizták 1941-ben gyüjtö táborra váltották a zsidó foglyoknak az ún ghettó 1944-ben Litomericén létesíttek következő gyüjtö tábort. itt a foglyoknak-raboknak gürcölni volt muszaj a "Richard" fald alatti gyárba."

tudom, nagy bunkóság nevetni egy ilyen helyen, de ez komolyan olyan volt, mintha a halotti beszéd cseh változatát olvastuk volna. a fenti kiemelés természetesen tőlem származik. gürcölni volt muszáj, te atyaúristen!

a másik nagyon lényeges dolog: tanultunk, pontosabban alkottunk egy új magyar szót. joel, a svéd gyerek mesélte, hogyha a svédek valami nagyon csúnyát akarnak mondani a másikra, akkor azt a szót használják, aminek a magyar tükörfordítása: hugyoskurva. joel így írta le a kifejezést: "you're not just a whore, you're a disgusting whore". kérlek, használjátok ezt a gyönyörű szót, tovább gazdagítva eddig sem szűkös ordenáré-szókincsünket.

további kellemes szombat délutánt kívánok

A bejegyzés trackback címe:

https://140nappraga.blog.hu/api/trackback/id/tr81776310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sofiedee 2010.02.22. 13:39:23

:D :))))) a halotti beszéd cseh változata ááá
szó szerint morbid...

fmate 2010.02.22. 13:48:03

@sofiedee: jujjjj, ebbe a halotti beszéd dologba bele se gondoltam rendesen, én csak a szövegszerűségre értettem, nem akartam ennyire morbid lenni, jujjjj mégegyszer

sofiedee 2010.02.22. 13:51:06

ez így volt pedig teljes és (sajnos) tökéletes.
feket humor: always LIKE, anélkül nem lehet bírni... :)

amúgy nagyon jó így felváltva olvasni titeket, more more, nem a postafióknak írtok :)
süti beállítások módosítása