ez a fogalom biztos, hogy létezik, vagy ha nem is, a 140nappraga megteremtette azt.

ugyanis az élményblogolásban egy hatalmas ellentmondás lappang, amit hamarosan fel is fogok fedni.

tehát ha a fenti tevékenységet akarja űzni az ember, mindenekelőtt élményeket kell gyűjtenie. ez elsőre nem is tűnik olyan komoly feladatnak, de ha belegondol az ember, mi van ha nem történik vele semmi? bizony-bizony, ez egy igen komoly probléma. ekkor jön az önismétlés mocsara: micsináltunk? partiztunk. és azután? hazamentünk aludni.

de most jön a legfontosabb: az élménygyűjtéshez idő kell. rengeteg idő. azt hinné az ember az erasmus-lét csupa móka és kacagás. (...) hmmm, valójában ez így is van, de mindez rengeteg időt emészt fel. és mi történik, ha az ember élményeket gyűjt? (na mi?) nincs ideje blogolni. (há, bizony!)

szóval: minél inkább belevetjük magunkat az élményvadászatba, annál kevesebbet tudunk megosztani azokból. ez az élményblogolás 22-es csapdája.

ennélfogva az alábbiakban tíz rendkívül unalmas dolgot fogok közzétenni (elvégre van időm blogolni, láthatjátok). kérlek, olvassátok végig a listát.

1. a hostivar-i menzán zárás, vagyis kettő előtt húsz perccel, amikor már elfogyott az összes szemét, jó kajákat adnak.

2. Bianca kabátját tegnap este ellopták a presentation partyn. szegény kabát nélkül ment haza és nem fogadta el egyikőnkét sem, pedig mi próbáltunk úriemberek lenni.

3. Branco aggódik az egészségéért. ezért minden nap szív egy kis füvet, hogy csökkentse aggodalmát.

4. az előbb kb egy órára elment a net. mindenki kint ácsorgott a folyosón, közösségi élet folyt. visszajött a net (mint láthatjátok), a folyosó ismét üres.

5. a görög lányok kérés nélkül mindig adnak nekünk csokit, narancsot és kávét. nem tudom, miért. talán azért, mert görögök. kiírtam az "indul a görög aludni" mondatot a falukra. persze magyarul, mert angolul nem ugyanaz visszafelé. 

6. múlt héten zsolttal egy egész délutánt shoppingolással töltöttük. én vettem két pólót és egy napszemüveget, zsolt két szemüveget vett (az egyikben úgy néz ki mint egy atomtudós) és egy pólót.

7. Nataliának (Nasa, PL) és Alessandrának (Ale, IT) tetszett a moszkvatér, mármint a film. de náluk nincs szerenád, se olyan nagy ballagási hepaj.

8. hostivar-ban minden folyosó falára felkerült egy figyelmeztetés, miszerint: "it's unpossible to put any papers on the wall." nem értem őket, elvégre lehetséges, nekik is sikerült, max nem megengedett. (najó, ez a pont talán nem unalmas, sőt)

9. az egyik cseh tanárunk a választásokról kérdezett minket. igazán kedves volt tőle.

10. Benjamin (Beni, D) tegnap este megtanított nekünk egy vicces ivós kártyajátékot. csapkodni kell az asztalt meg a homlokunkat.

Kedves Fergeteges Élményekre, Szaftos Sztorikra, Felhőtlen Szórakozásra Vágyó Nyájas Olvasók! az élményblogolás nem olyan egyszerű műfaj, ahogy azt ti gondoljátok. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://140nappraga.blog.hu/api/trackback/id/tr821925130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sofiedee 2010.04.16. 15:40:04

Máté... ez valami elképesztő...
:D nem bírom abbahagyni...

sofiedee 2010.04.16. 15:41:49

ja, és mivel én nem láttalak titeket itthon, mutassatok atomtudósos, meg egyéb vicces képeket ! :)
süti beállítások módosítása