DORMITORY CARD!!!!!!!

 2010.03.30. 20:03

tegnap este felpörögtünk, majd túlpörögtünk, aztán gyorsan lehűtöttek, hogy aztán a tetőn szellőztessük ki a fejünket.

minden a café bar nevezetű kicsiny kocsmában kezdődött tegnap délután, ami hostivar fellegváraihoz a legközelebb eső sörmérő. ott megismerkedtünk egy cseh gyerkőccel, aki a charles university-n filmszakos és egész jó arcnak tűnt...

nem, minden ott kezdődött, hogy bene, szeretett roberto-nk szobatársa kiköltözött és egy rövid roommate-casting után a napfényes itália gyermeke rálelt egy tomek nevezetű lengyel jelentkezőre, akinek nem szerény érdemeit tovább fényesíti, hogy jelentőségteljes hangcuccal rendelkezik, és mivel a korridor állandó hangfalproblémákkal küzd, örömmel vettük az új lakótárs érkezését.

rosszul tettük...

nade visszatérve a cseh gyerekre, meghívtuk tomek welcome partijára hostivarba (ááá, összeérnek a szálak!). csak aztán probléma volt vele, iszonyatosan berúgott és megvadult, úgy kellett szerencsétlent lehűteni, ráadásul a söreinkre is rájárt. de aztán sikeresen rábírtuk, hogy amennyire képes, vánszorogjon már haza, mert itten bizony nem szívesen látjuk éjszakára.

jól tettük...

ugyanis később kihívták a rendőrséget. (ááá, micsoda fordulat!)

de a figyelemfelkelő flash forward után kicsit még vissza kell térnünk történetünk jelenéhez. ugyanis megjelent vala egy nagybajuszú security guy, aki belépvén a folyosóra, odalépvén a notebookhoz, lehalkította a zenét. de csak kicsinység, ez nem gátolta vala minket tomek welcome partijának további - tegyük hozzá - a korábbinál fergetegesebb folytatásában.

ámde akkoron felbukkan négy (!) policemen, a nagybajuszú security guy és a visítozó portásnéni. ez a népes és - tegyük hozzá - nem túl nagy intelligenciával, valamint angoltudással megáldott kompánia nem azért jött, hogy belépvén a folyosóra, odalépvén a notebookhoz, lehalkítsa a zenét, hanem hogy - készüljön fel, Nyájas Olvasóm - megszüntesse, meggyilkolja, megsemmisítse azt!

de ez persze még a kisebbik baj lenne, hiszen a Nyájas Erasmus Diák meg is van ideig-óráig zene nélkül, de mikoron a nagy zűrzavarba a négy (!) policemen "identity card" és a visítozó portásnéni jellegzetes és - tegyük hozzá - a négy (!) policement túlharsogó "dormitory card" ismerősen csengő szókapcsolataira voltunk kénytelenek elhalkulni, az kérem, nem volt tréfadolog.

a megszeppent és Nyájas Erasmus Diák persze odaadta a diákigazolványát.

és persze ezt is rosszul tettük...

ezek után nem csak a visítozó portásnénit kellett tovább hallgatnunk - az ő kérését ugyanis nem teljesítettük -, hanem büntipénzt is fizetnünk, ami - nem kell hozzá jóstehetségnek lenni - valószínűleg nem a Büszke Cseh Rendőrkapitányság BecsületKasszájában fog landolni. mikor érdeztük, hogy mire fel is kell nekünk 2000 koronát fizetnünk, az volt a válasz, hogy - egy kedves, a folyosón lakó cseh lány tolmácsolásában - vagy fizetünk, vagy mehetünk holnap haza. úgy értem, hazahaza. és, kérem, ez sem tréfadolog.

ezek után a Nyájas Erasmus Diák már nem sokat töprengett a Büszke Cseh Rendőrkapitányság BecsületKasszájának további gyarapodásának kérdésén, ugyanis, ha nem fizet, nemhogy a Nyájas, de az Erasmus jelző is szaftos knédliszeletként hull neve elől a feledés felmosatlan menzapadlójára.

kinyögve a pénzt, visszakapva igazolványainkat - kivéve a dormitory cardot, mert azt a visítozó portásnéni minden próbálkozása ellenére ode se adtuk -, savanyú arccal figyeltük a távozó, népes és - tegyük hozzá - nem túl nagy intelligenciával, valamint angoltudással megáldott kompánia a beteljesített bosszútól diadalittas elvonulását.

ezután történt, hogy ki kellett mennünk a tetőre és belesírni bánatunkat az éjszakába. egyesek csak pisiltek.

szerencse, hogy időben hazazavartuk az öntudatlan cseh filmszakos kollegát, mert ha ráadásnak még egy külsőst is itt találnak a cseh rend védelmezői, talán még nagyobb kalamajka keveredik ki az egészből.

másnap, felocsúdván első fájdalmunkból, az e-mail fiókunk tartalma szolgált egy további kellemetlen meglepetésssel. hadd idézzem az üzenet szerény, de teljes szövegét:

"Warning for gross disregard of the conditions of accommodation, see Artikle V, paragraph 2 of the accommodation contract.





Repeating breaking of the rule about night hour silence and holding parties will result in suspension from the dormitory.



If any other breaches an accommodation contract, you will be immediately moved out from this dormitory.





Campus manager 30.3.2010"

Hadd emeljem ki az egyszerű, de lényegretörő fogalmazásmódot, illetve a bekezdések, vagy sorközök szellősségét, amely minden kétséget kizárólag a mi erkölcsünk és értékrendünk szellősségére kívánja szerkezetileg is felhívni a figyelmet.

mostantól a Nyájas Erasmus Diáknak minden lépésére figyelnie kell, akár a kollégiumi hétköznapok langyos sodrában is.

és hogy ki a felelős? bene, mert kiköltözött? tomek, mert nagy hangszórói vannak? a nagybajuszú security guy, mert nem vette le eléggé a hangerőt? a négy (!) policemen, mert igazoltattak? a visítozó portásnéni, mert másnap szólt a campus managernek?

az igazság talán sosem fog kiderülni.

egy biztos: a Nyájas Erasmus Diák minden körülmények között ártatlan.   
 

A bejegyzés trackback címe:

https://140nappraga.blog.hu/api/trackback/id/tr931882057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

McRay 2010.03.30. 21:07:04

Prága '68 tavasza, a portásnéni orosz felmenőkkel rendelkezhet

a minek nem volt ekkora:

www.youtube.com/watch?v=4xsLRCrzzvo
süti beállítások módosítása